Vitamine D3 - 5.000 IE (125 mcg) - Depot tabletten

vitamine d3

De Sunshine Vitamine met hoge biologische beschikbaarheid

Vitaalia Vitamine D3 Depot Tabletten voorzien van 5.000 IE per tablet, wat gelijk is aan 125 mcg.

 13,99

Essential Collection No. 35
180 Tabletten
VT-035-P010-180
Categories: , ,

Beschrijving

Vitamine D3 – 5.000 IE (125 mcg) – Depot tabletten

Vitamine D-deficiëntie komt wereldwijd veel voor. In de meeste gevallen worden de symptomen van een tekort echter niet opgemerkt of gewoon anders geïnterpreteerd. 

Als het tekort van nature op het noordelijk halfrond ontstaat door minder uren zonneschijn, worden ook zuidelijke landen al enkele decennia getroffen. Onze moderne levensstijl en te veel tijd binnenshuis zijn de oorzaak van het tekort. Dit betekent vaak dat we zelfs in de zomer niet voldoende zon krijgen, om optimaal van te profiteren. 

Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. In het digitale tijdperk brengen we gewoonweg te weinig tijd door in de zon door middel van televisieconsumptie, computerspelletjes en smartphones. Bovendien betekent de angst voor huidkanker dat veel mensen tegenwoordig slechts beperkt worden blootgesteld aan natuurlijke Uv-straling om verbranding door de zon te voorkomen. 

Een voorziening van vitamine D via voedingssupplementen lijkt daarom onvermijdelijk. En dus niet alleen in de wintermaanden. 

Wij van Vitaalia bieden een van de meest optimale vormen van vitamine D aan met de hoogste biologische beschikbaarheid: Vitamine D3 op basis van lanoline (wolvet). 

Gezondheidsclaims

Volgende gezondheidsclaims heeft de “Europese Commissie” tot dusver goedgekeurd

Vitamine D draagt bij tot:

  • de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor.
  • normale calciumgehalten in het bloed.
  • de instandhouding van normale botten.
  • de instandhouding van normale werking van de spieren.
  • de instandhouding van normale tanden.
  • de normale werking van het immuunsysteem .
  • het proces van celdeling.
Ingrediënten
Ingrediënten 1 Depot-Tablet NRV% *
Vitamine D3 5.000 IE (Cholecalciferol) 125 mcg 2500%


Overige Ingrediënten:
Dicalciumfosfaat, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat (plant), siliciumdioxide.

 

*Nutriëntenreferentiewaarden (referentiehoeveelheden) overeenkomstig Verordening (EU) nr. 1169/2011

Dosering

Aanbevolen dosering: Volwassenen: elke vijf dagen 1 tablet met water of sap innemen, bij voorkeur tijdens een maaltijd. Dit komt overeen met een dagelijkse dosering van 25 mcg (1.000 IE, 500% NRV). Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Opmerkingen: Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Vrij van

Zuivel, gelatine, eieren, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen, suiker, gist, lactose, soja, noten.

Al onze producten zijn GMO-vrij!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Ook maken we gebruik van Google Analytics. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen of gedeeld met derden.