Vitamine C Poeder (Natriumascorbaat) - basische pH 7.8 - Perfect voor hoge dosering - zuurvrij

vitamine c

Vitamine C – dagelijkse behoefte voldoende gedekt?

Natriumascorbaat - de beste gebufferde vitamine C. Gemakkelijk te doseren - zeer geschikt voor een geleidelijke verhoging. Met bijgevoegde doseerlepel.

 18,99

Essential Collection Nr. 12
e 150 g
VT-012-P003-150
Categories: , ,

Beschrijving

Vitamine C – dagelijkse behoefte voldoende gedekt?

In tijden van virale infecties (zoals griep of verkoudheid) is vitamine C beslist de nummer 1 booster voor ons immuunsysteem!

Naast het feit dat het onmisbaar is bij elke fase van fysieke of mentale stress, speelt het een belangrijke rol in vele processen in ons menselijk lichaam. Een tekort kan dan ook verstrekkende gevolgen hebben.

De aanbevelingen van de EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) voor de dagelijkse behoefte aan vitaminen zijn slechts richtlijnen voor de “minimale behoefte om tekorten te voorkomen”.

Het vermijden van een tekort betekent echter niet noodzakelijk dat deze doses ook voldoende zijn voor een optimaal functioneren van het lichaam of voor het persoonlijk welzijn; evenmin om een bestaand tekort te verhelpen.

Daarom adviseren veel biochemici, virologen en andere gezondheidsdeskundigen wereldwijd een hogere dagelijkse inname, vooral van vitamine C.

Overigens wordt vitamine C zelfs in hogere doseringen als onschadelijk beschouwd. Aangezien het een in water oplosbare vitamine is, wordt het overschot gewoon via de nieren uitgescheiden. Daarom raden wij bij Vitaalia aan om vitamine C in meerdere porties verspreid over de dag in te nemen. Dit gaat heel gemakkelijk met de bijgevoegd doseerlepel.

Vitaalia Vitamine C Poeder is perfect geschikt voor inname van hoge doses, omdat het van uitstekende farmaceutische kwaliteit is en gemakkelijk te doseren. Het bevat de beste zuurvrije vitamine C-verbinding die op de markt verkrijgbaar is: Natriumascorbaat!

Het is zeer zacht voor de maag en wordt ook door gevoelige personen zonder problemen verdragen. Het organisme absorbeert deze gebufferde vitamine C uitstekend en bereikt een snel begin van de werking.

Een ander voordeel van Natriumascorbaat is de basische pH van 7.8 en past daarom perfect in een alkalisch dieet en gaat actief een verzuring van het lichaam tegen.

Gezondheidsclaims

Met een dagelijkse minimale dosis van 280 mg heeft de “Europese Commissie” volgende gezondheidsclaims tot dusver goedgekeurd

Vitamine C draagt bij tot:

 • de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden
 • een normaal energieleverend metabolisme
 • de normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • een normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • de normale werking van het immuunsysteem
 • bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
 • de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E
 • verhoogte ijzeropname
Ingrediënten

*Nutriëntenreferentiewaarden (referentiehoeveelheden) volgens Verordening (EU) nr. 1169/2011

Ingrediënten Dagelijkse dosis NRV% *
Vitamine C (als Natriumascorbaat) 3.536 mg 4.420 %
Natrium (als Natriumascorbaat) 464 mg
Dosering

Aanbevolen dosering: Meng dagelijks 4 g poeder met vloeistof of voedsel. 1 doseerlepel (bijgevoegd) komt overeen met ca. 200 mg.

Opmerkingen: Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Vrij van

Dierlijke producten (bijv. zuivel, gelatine, eieren), gluten, magnesiumstearaat, antiklonter- en antiklontermiddelen, kleurstof, aroma’s, zoetstof, gist, lactose, soja, noten, sesamzaad.

Al onze producten zijn GMO-vrij!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Ook maken we gebruik van Google Analytics. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen of gedeeld met derden.