Vitamine C 300 mg Tabletten - Krachtige Immuunversterker

vitamin-c

Vitamine C - dagelijkse behoefte goed gedekt?

Super Booster for Vitality und Immune system - Powerfull Antioxidant.

 12,99

Essentiële collectie No. 11
150 Tabletten
VT-011-P002-150
Categories: , ,

Beschrijving

Vitamine C – dagelijkse behoefte voldoende gedekt?

Het staat buiten kijf dat vitamine C geïndiceerd is bij fasen van fysieke of mentale zwakte of extreme fysieke stress, zoals marathontraining, bodybuilding of skiën. Vitamine C is ook onmisbaar in tijden van verhoogd infectierisico of bij reeds bestaande verkoudheden. Vitaalia Vitamine C staat ontegensprekelijk op de eerste plaats als booster voor het immuunsysteem! 

En toch kan vitamine C veel meer doen dan alleen dat. Het speelt een veel grotere rol bij veel processen in het lichaam, dus een tekort kan verreikende gevolgen hebben. Vermoeidheid, gewrichts- en spierpijn, spataderen, oedeem (vochtophoping in het weefsel), onvervulde kinderwens, onverklaarbare bloeding en zelfs bot- en gewrichtsveranderingen kunnen allemaal wijzen op een vitamine C-tekort. 

Een tekort aan vitamine C voorkomen

Het is ook weinig bekend dat de aanbeveling voor verhoogde vitamine C-inname werd gedaan voor de volgende groepen: 

 • Rokers 
 • Ouderen 
 • Zwangere en zogende vrouwen 
 • Borstvoeding

Patiënten die regelmatig Aspirine/ASS (Acetylsalicylzuur) gebruiken, moeten weten dat dit de uitscheiding van vitamine C verhoogt. Ook Diabetes mellitus, stress, diëten of het nemen van anticonceptiepillen verhogen het risico op vitamine C-tekort. Niet te vergeten zijn (nacht) ploegenarbeiders, pijnpatiënten, chronisch zieken, mensen met burn-out verschijnselen of revalidatie na operaties, etc.  

De aanbevelingen van de EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) voor de dagelijkse behoefte aan vitamines zijn richtlijnen voor de “minimumvereiste om tekorten te voorkomen”. 

Het voorkomen van een tekort betekent echter niet noodzakelijk dat deze doseringen ook voldoende zijn voor een optimale werking van het lichaam of het persoonlijke welbevinden; het betekent evenmin dat een ​​bestaande tekortkoming kan worden verholpen. Veel biochemici, virologen en andere gezondheidsexperts van over de hele wereld raden daarom een ​​hogere dagelijkse inname aan; vooral voor vitamine C. 

Vitamine C hoge dosering

Overigens wordt vitamine C zelfs in hogere doses als onschadelijk beschouwd. Omdat het een in wateroplosbare vitamine is, wordt het overschot eenvoudig via de nieren uitgescheiden. Dit is ook de reden waarom wij aanraden om tweemaal daags vitamine C te slikken. 

Wij bieden verschillende vormen van vitamine C aan. Deze vitamine C-tabletten zijn ideaal om op te lossen in dranken (bijvoorbeeld smoothies, sportdranken of sappen) of zelfs te mengen met voedsel wanneer ze verpletterd zijn. Daarom zijn ze erg praktisch in gebruik bij kinderen, ouderen of mensen met slikproblemen.

Daarnaast is het vitamine C-gehalte per tablet adequaat, zodat de persoonlijke inname kan worden afgestemd op de individuele behoeften. 

Gezondheidsclaims

Met een dagelijkse minimale dosis van 280 mg heeft de “Europese Commissie” volgende gezondheidsclaims tot dusver goedgekeurd

Vitamine C draagt bij tot:

 • de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden
 • een normaal energieleverend metabolisme
 • de normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • een normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • de normale werking van het immuunsysteem
 • bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
 • de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E
 • een verhoogte ijzeropname
Ingrediënten
Ingrediënten 1 Tablet NRV% *
L-Ascorbinezuur (Vitamine C) 300 mg 375%

Andere ingrediënten:

Cellulose, xanthaangom, arabische gom, vetzuur-diglyceriden, magnesiumzouten van vetzuren, plantaardige capsule: hydroxypropylmethylcellulose (HPMC)

*Nutriëntenreferentiewaarden (referentiehoeveelheden) overeenkomstig verordening (EU) nr. 1169/2011

***Geen voedingsreferentiewaarden bekend

Dosering

Aanbevolen dosering: Volwassenen: 2 capsules dagelijks met water of sap innemen

Opmerkingen: Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden

Vrij van

Dierlijke producten (bv. melk, gelatine, eieren), conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen, suiker, gist, lactose, soja, noten

Al onze producten zijn GMO-vrij!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Ook maken we gebruik van Google Analytics. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen of gedeeld met derden.