KIDS Vitamine C tabletten - 300 mg - Belangrijk voor een gezonde groei

vitamine c

Sterk immuunsysteem - Verhoogt de ijzeropname

Onze vitamine C tabletten zijn perfect voor kinderen, wat essentieel is voor een gezonde groei.

 8,99

KIDS Essential Collection No. K11
90 Tablets
VT-K11-P005-90
Categories: , , ,

Beschrijving

Vitamine C – belangrijk voor een gezonde groei

Algemeen bekend om zijn positieve effect op ons immuunsysteem. Het kan gezien worden als een booster voor de afweer om ons te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. We worden dagelijks blootgesteld aan talloze bacteriën en virussen en zijn heel goed in staat om die (meestal ongemerkt) gezond af te weren.

Laten we eens denken aan onze lieve kleintjes op de kleuterschool, op de speelplaats, op school, op de club enz. Het immuunsysteem is nog volop in ontwikkeling en de infecties, verkoudheden, snotterbuien, keelpijn en oorpijn die zij hebben doorgemaakt, kunnen worden gezien als een soort training. Enige ondersteuning van het hardwerkende immuunsysteem is zeker zeer welkom.

Minder bekend is dat vitamine C ook enorm belangrijk is voor gezonde tanden, sterk tandvlees, sterke botten en kraakbeen. De huid en zelfs de bloedvaten zijn afhankelijk van een normale collageenvorming, die elke dag opnieuw plaatsvindt. Vitamine C levert precies de noodzakelijke basis voor dit proces.

Iedereen herinnert zich nog wel de verhalen uit de Middeleeuwen toen zeelieden last kregen van scheurbuik. Ze kregen koorts, huidbloedingen en hun tanden vielen uit voordat ze vaak stierven. Later bleek de oorzaak een duidelijk tekort aan vitamine C te zijn, waardoor het lichaam niet meer in staat was voldoende collageen aan te maken (zie ook wikipedia- scheurbuik).

Een evenwichtige voeding met alle aanwezige vitaminen, mineralen en sporenelementen is essentieel, vooral voor kinderen in de groei. Vaak is het voldoende om de voedingsstoffen in de dagelijkse maaltijden in evenwicht te brengen, maar soms heeft elk klein (en groot) lichaam ook wat ondersteuning nodig om weer meer welzijn en gezondheid te krijgen.

Vitamine C is ook in staat om de opname van ijzer uit onze maaltijden te verhogen.  Bij adolescenten wordt heel vaak een (tijdelijk) ijzertekort vastgesteld; soms zelfs met voorgeschreven tabletinname. Vitamine C bewijst een grote dienst bij het voorkomen of verhelpen van dit wijdverbreide tekort.

Overigens wordt vitamine C zelfs in hogere doseringen als onschadelijk beschouwd. Aangezien het een in water oplosbare vitamine is, wordt het teveel gewoon door de nieren uitgescheiden. Daarom raden wij bij Vitaalia aan vitamine C in verdeelde doses gedurende de dag in te nemen.

Gezondheidsclaims

Met een dagelijkse minimale dosis van 280 mg heeft de “Europese Commissie” volgende gezondheidsclaims tot dusver goedgekeurd

Vitamine C draagt bij tot:

 • de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid
 • de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden
 • een normaal energieleverend metabolisme
 • de normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • een normale werking van het zenuwstelsel
 • een normale psychologische functie
 • de normale werking van het immuunsysteem
 • bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
 • de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E
 • een verhoogte ijzeropname
Ingrediënten

Andere ingrediënten:Microkristallijne cellulose, siliciumdioxide, talk, magnesiumzouten van vetzuren
*Nutriëntenreferentiewaarden (referentiehoeveelheden) volgens Verordening (EU) nr. 1169/2011

Actieve ingrediënten 1 tablet NRV% *
L-Ascorbinezuur (vitamine C) 300 mg 375%
Dosering

Aanbevolen dosering: Kinderen: ½ – 2 tabletten täglich. Doorslikken met water of vruchtensap of als alternatief opgelost in vloeistoffen of voedsel.

Opmerkingen: Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Vrij van

Dierlijke producten (bijv. zuivel, gelatine, eieren), Allergenen, Kleurstoffen, Aroma’s, Zoetstof, Gist, Lactose, Soja, Noten, Sesamzaad.

Al onze producten zijn GMO-vrij!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Ook maken we gebruik van Google Analytics. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen of gedeeld met derden.